„Dani IPA-e u Brčkom 2019“ počinju 7. aprila

50

Internacionalna policijska asocijacija, Regionalni klub Brčko distrikt BiH, tradicionalno i ove godine organizuje manifestaciju „Dani IPA-e u Brčkom 2019“, koja će trajati od 07.-13. aprila 2019. godine. Za nedjelju 7. april u periodu od 11:00 – 12:00 časova na poligonu kod Bescarisnke zone najavljena je pokazna vježba o bezbjednoj vožnji motocikla, u čemu će imati i podršku brčanskih moto klubova.

„Drugog dana, odnosno 8. aprila „Romskom domu“ u naselju Broduša, zajedno sa Policijom Brčko distrikta BiH i OC „Vermont“ obilježićemo Međunarodni dan Roma. Predviđeno je uručenje računara za udruženje „Romi na djelu“, a djeci koja budu prisutna podijelićemo bojanke „Učimo o saobraćaju“. U utorak, 9. aprila, u obdaništu „Naša djeca“, zajedno sa Policijom Brčko distrikta BiH, Crvenim krstom i OC „Vermont“ podijelićemo takođe bojanke za djecu „Učimo o saobraćaju“, a djeca će imati priliku da vide opremu, motocikle i vozila koja koristi Policija Brčko distrikta BiH“, rekao je Milan Nikolić, predsjednik Regionalnog kluba IPA Brčko.

U okviru Dana IPA-e nezaobilazna je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi, te sportski događaj, ovaj put biće to turnir u odbojci između učenika srednjih škola, pod sloganom „Sportom protiv droge“, a najboljim ekipama će biti uručeni pehari, majice i zahvalnice. Turnir je planiran za četvrtak 11. april.

Policijski posao je stresan i nepredvidljiv, te predstavnici IPA-e u okviru ove manifestacije organizuju i radionicu o temi „Kako ne sagoriti na poslu“, koju će da vodi predavač Stanislav Šajn iz MUP-a Republike Slovenije. Zadnjeg dana „Dana IPA-e u Brčkom“ za goste iz inostranstva planiran je turistički obilazak grada i okoline.