Djeca iz opštine Obilić sa Kosmeta u Brčko dolaze 19. juna

28

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Brčko podsjeća sugrađane i članove Društva da 46 dječaka i djevojčica uzrasta između 10 i 15 godina iz opštine Obilić na Kosovu i Metohiji u Brčko dolaze 19. juna 2021. godine na sedmodnevni boravak.

“Riječ je o realizaciji projekta “Spojimo djecu sa Кosova i Metohije i Republike Srpske”, u kojem učestvuje i naš grad. Ukupno dolazi 600 djevojčica i dječaka, a mi smo izrazili spremnost da ugostimo njih 46 i četiri nastavnika, koji idu sa djecom u pratnji. Za većinu njih već je obezbjeđen smještaj u porodicama, a ostalo je još nekoliko dječaka i djevojčica kojima je potreban smještaj, te apelujemo na roditelje kojima imaju njihove vršnjake da nam se jave, ugoste nekoga od djece u svom domu i na ovaj način podrže projekat koji se realizuje godinama,” kažu u SPKD “Prosvjeta” Brčko.

Sugrađani koji žele da ugoste djecu sa Kosmeta trebalo bi da se prijave u prostorije SPKD “Prosvjeta” u Ulici Uzunovića svakog radnog dana od 08:00 -16:00 časova.

Zahvaljujući ovom projektu, do sada je oko 4.500 djece i 400 prosvjetnih radnika sa Кosova i Metohije posjetilo Republiku Srpsku.