Dječije radosti kroz sport okupile 350 mališana iz četiri grada

52

U organizaciji Univerzalne škole sporta “Sportissimo” iz Brčkog, odnosno profesora fizičkog vaspitanja i sporta Milomira Mandića i Slaviše Perića, danas je održano takmičenje za dječake i djevojčice – članove školica sporta „Mali šampioni“ iz Ugljevika, „Sparta“ iz Doboja, „Delfini“ iz Tuzle i “Sportissimo” iz Brčkog.

Susrete je otvorenim proglasio Saša Zimonjić, najbolji sportista Brčko distrikta BiH za 2016. godinu i član Odbojkaškog kluba “Mladost” iz Brčkog.

Mališani su se takmičili u četiri poligonske igre, a najveći broj poena i prvo mjesto osvojili su članovi “Sparte” iz Doboja. Drugo mjesto zauzeli su domaćini, treće takmičari iz Ugljevika, a četvrto mališani iz Tuzle. No, svrha ove dječije manifestacije i nije bila takmičenje, nego druženje, radost, igra, smijeh i stvaranje lijepih sportskih uspomena. Zato su svim učesnicima na kraju takmičenja dodjeljenje medalje.

Sala Ekonomske škole odzvanjala je dječijom grajom i podrškom sa tribina više od tri sata. Osim sa tribina, brojni roditelji su pružili pomoć i tokom organizacije i realizacije ovog događaja, shvatajući koliko je važno da se djeca druže, stiču sportske navike i uče šta je to fer igra. Učesnike su takođe bodrili i animatori, obučeni kao njihovi omiljeni junaci.

Brčko je danas bilo centar mladosti, igre i radosti, a svi učesnici se nadaju da je današnje druženje prvo u nizu, te da će naš grad i naredne godine biti domaćin ovakvom susretu. Program je realizovan u okviru projekta Vlade Brčko distrikta BiH pod nazivom “Dječije radosti kroz sport 2017.”

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime