Dodijeljene diplome najboljim učenicima osnovnih škola Brčko distrikta BiH za školsku 2017./2018. godinu

289

U organizaciji Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH održana je deveta završna svečanost dodjele diploma najuspješnijim učenicima i nastavnicima osnovnih škola Brčko distrikta BiH za najbolja postignuća u školskoj 2017./2018. godini.

Priznanja najboljima uručio je šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, koji je čestitao nastavnicima i učenicima na postignutim rezultatima i ohrabrio ih da nastave i dalje da podižu sistem obrazovanja na viši nivo. Osmanović je dodijelio 44 diplome za osvojena prva mjesta u više kategorija i disciplina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na međuškolskim takmičenjima, koja su počela sredinom februara, učestvovalo je 1.156 učenika osnovnih škola, od toga u sportskim disciplinama 792 učenika, a u takmičenjima iz znanja 364 učenika.

Učenici su se takmičili iz oblasti maternjih jezika, engleskog jezika, geografije, fizike, biologije, matematike, tehničkog obrazovanja, katoličke, pravoslavne i islamske vjeronauke, saobraćajnog vaspitanja, građanskog obrazovanja, muzičke kulture (horovi), te iz odbojke, fudbala, košarke, rukometa i atletike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svečanost dodjele nagrada u Domu kulture u Brčkom uljepšali su učenici hora JU Gimnazije „Vaso Pelagić“, Četvrte osnovne škole i učenici Osnovne muzičke škole.

www.brckodanas.com

Prethodni postUdruženje “Beba više” iz Brčkog osniva ogranak u Sarajevu
Sledeći postPrezentovana Strategija i Akcioni plan za borbu protiv korupcije u Brčko distriktu BiH

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime