Dokazana optužba protiv policijske službenice za krađu bunde

93

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbu za krađu protiv tridesettrogodišnje policijske službenice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona A.B., koja je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, saopšteno je iz kancelarije javnog tužioca Brčko distrikta BiH.

Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio Osnovni sud Brčko distrikta BiH nakon što je zaključio da su navodi iz optužnice dokazani. Optužnicu je protiv A.B početkom godine pred ovim sudom podiglo Tužilaštvo Distrikta, koje ju se optužilo da je 2. decembra 2017. godine na pijaci „Arizona“ u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1.200 KM, za koliko je oštetila vlasnika O.H. .

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, prvobitno je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, a u daljem toku krivičnog postupka optužni navodi u potpunosti su dokazani, te je A.B. osuđena na zatvorsku kaznu.

Ovo je nepravosnažna presuda na koju je moguće izjaviti žalbu, saopšteno je iz Tužilaštva.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime