Donjebrezičani bi uskoro trebalo da imaju uredno vodosnadbijevanja

26

Višegodišnji problem nedostatka vode u jednoj od najvećih brčanskih mjesnih zajednica – Donjem Breziku, trebalo bi da bude okončan izgradnjom novog cjevovoda, u dužini od 600 metara. Ovaj projekat, čija je realizacija započela danas, vrijedan je 150.000 KM budžetskih sredstava, a radovi bi trebalo da budu okončani u narednih 20-ak dana.

Gradilište su danas obišli gradonačelnik i šef resornog odjeljenja, koje je investitor radova.

„Ovo naselje će biti priključeno na gradsku vodovodnu mrežu tako da će, uz lokalni vodovod, imati i alternativni način snabdijevanja vodom. To znači da ovdje neće više moći doći do nestanka vode. Ovo je veoma važan projekat jer će riješiti problem vodosnabdijevanja za 5.000 stanovnika Brezika“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

„Značaj projekta je, osim snabdijevanja vodom, i to što je on početak jednog prstena koji ide ka Gornjem Breziku i što će biti sastavni dio glavnog transportnog cjevovoda, koji je u fazi odobravanja od strane EBRD-a, odnosno zaduživanja i izvođenja radova i osiguravanja kvalitetnog snabdijevanja svih prigradskih, a svakako i gradskih sredina u Brčkom“, rekao je šef Odjeljenja za komunalne poslove Zoran Bulatović.

Mještanka Donjeg Brezika Stana Stević rekla je da će novi cjevovod mnogo značiti za sve stanovnike ovog naselja.

„Mi u našem domaćinstvu imamo svoj bunar jer nismo htjeli da rizikujemo da ostanemo bez vode. Zato nam novi cjevovod mnogo znači,“ istakla je Stana.