Dorotea Divković među najboljim flautistima na takmičenju u Beogradu

131

Na nedavno održanom II Međunarodnom takmičenju flautista “Miodrag Azanjac” u Beogradu, Dorotea Divković iz Brčkog, učenica petog razreda Osnovne muzičke škole Brčko u klasi profesorice Gordane Šućur, takmičila se u okviru prve kategorije i osvojila prvu nagradu.

Uz korepetitora Branislavu Popović, Dorotea se nadmetala sa još 15 flautista svog uzrasta iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, kao jedina učesnica iz Bosne i Hercegovine.

“Na takmičenju je bilo super, imala sam malu tremu, ali to je normalno. Međutim, kada sam počela da sviram, sve je bilo lakše, jako sam zadovoljna i srećna što sam osvojila 95,75 bodova. Nastavljam da i dalje svakodnevno vježbam i pripremam se za novo takmičenje koje je za manje od 10 dana”, kaže Dorotea.

Organizator pomenutog takmičenja flautista je Osnovna muzička škola “Vladimir Đorđević” iz Beograda, a takmičare su ocjenjivali Matej Zupan, Renata Penezić, Karolj Maročik i Aleksandar Burkert.

“Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ iz Beograda po drugi put je organizovala Međunarodno takmičenje flautista „Miodrag Azanjac“, sa ciljem negovanja uspomene na pedagoški i umetnički rad profesora Miodraga Azanjca. Na ovaj način želimo da afirmišemo flautsku umetnost i pedagogiju, i naravno da podržimo promociju mladih talenata”, rekla je Кatarina Vračar, direktorica OMŠ „Vladimir Đorđević“ Beograd.

Dorotea Divković sada se priprema za XVI Takmičenje drvenih duvača koje će biti održano 13. aprila u Požarevcu u Srbiji u organizaciji Muzičke škole “Stevan Mokranjac”, gdje će vjerovatno opet biti jedina takmičarka iz BiH.