Drugi smrtni slučaj od virusa korona u Brčkom

191

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH i komadant Kriznog štaba za zaštitu i spasavanje Siniša Milić na danas održanoj konferenciji za medije rekao je da je, nažalost, jutros u Brčkom zabilježen drugi smrtni slučaj zbog infekcije virusom korona.

„Riječ je o muškarcu rođenom 1952. godine koji je zaražen dok je bio na liječenju u Klinici za srce u Tuzli, kao i lice koje je prethodno preminulo,“ rekao je gradonačelnik i dodao“juče smo imali još jedno lice koje je zaraženo virusom korona i riječ je o, takođe, pacijentu s Klinike za srce Tuzla. Sada imamo 18 lica koja su zaražena ovom infekcijom.“

Trenutno se u brčanskoj bolnici nalazi sedam lica koja su smještena na odjeljenju gdje su pacijenti inficirani virusom korona.

„Od toga srednje životne dobi su tri lica, dok su četiri starije osobe životne dobi. S lakšom kliničkom slikom je njih šest, dok je jedno lice s težom kiničkom slikom. Na prostoru Distrikta nalazi se 1.333 lica pod zdravstvenim nadzorom, a pedeset lica je izašlo iz zdravstvenog nadzora. Imamo i dva pacijenta koja su izliječena i to su prvi slučajevi izlječenja od zaraze virusom korona. Ipak, oni se i dalje nalaze pod određenim mjerama, kako to preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija“, rekao je gradonačelnik Milić.