Drugo gradsko kviz takmičenje 15. marta

41

U okviru programa obilježavanja Dana Brčko distrikta, u nedjelju 15. marta u Omladinskom centru u Brčkom biće održano drugo Gradsko KVIZ takmičenje.

Organizator događaja „Udruženje Mladi aktivisti“, uz podršku Udruženja Stand-Up BH, ističu da već drugu godinu za redom organizuju ovu aktivnost i najavljuju da će ove godine biti na kvalitetnijem nivou.

“Ono što smo zamislili jeste da na rođendan Distriktu poklonimo događaj koji će prvenstveno biti edukativno zabavnog karaktera. Ovu priliku koristimo da pozovemo sve škole, fakultete, udruženja i sve zainteresovane građane kako iz Brčkog tako i iz okolnih gradova da se prijave na takmičenje. Sigurni smo da ćemo kroz ovakve manifestacije dodatno dati na značaju Dana Distrikta i ponuditi nešto za sve njegove građane”, navode iz Udruženja.

Na prvom takmičenju učestvovale su 33 ekipe sa više od 100 takmičara.

Takmičenje ima i nagradni fond od 700 KM. Prvoplasiranoj ekipi će pripasti 400 KM, dok će ekipe koje zauzmu drugo i treće mjesto odnijeti sa sobom 200, odnosno 100 KM.

Pravo takmičenja imaju ekipe od najmanje dva, a najviše četiri člana. Učešće na takmičenju je besplatno za sve učesnike. Ekipe će na kvizu odgovarati na pitanja na unaprijed pripremljenim formularima. Sam kviz sastoji se od 50-ak pitanja podijeljenih u 6 oblasti – opšta kultura, istorija, geografija, književnost, sport, film i muzika.

„Na vama je samo da okupite dobru ekipu, smislite kreativno ime i naoružate se znanjem. Titula gradskog šampiona vas čeka,“ poručuju organizatori.

Prijave ekipa su otvorene do subote 14. marta, a prijaviti se možete na sljedećem linku:

https://forms.gle/2Q1c5TM1yrKZGMYYA