Drugo otvoreno prevenstvo u LA i ST plesovima u subotu 20. jula – ulaz besplatan

50

Škola plesa “Mambo Brčko” u subotu 20.07.2019. godine po drugi put organizuje međunarodni turnir u latino-američkim i standardnim plesovima WDSF (World Dance Sport Federation) World Open Brčko Championship 2019 –  2nd Edition, odnosno Drugo otvoreno prvenstvo u latino američkim i standardnim plesovima koje je upisano u kalendar Svjetske plesne sportske federacije.

I ove godine, kao i prošle, najavljen je dolazak plesnih parova iz više od 30 zemalja svijeta i nekoliko stotina učesnika u više kategorija latino američkih i standardnih plesova, koji će se u Brčkom plesom boriti za što bolji plasman i bodove na svjetskoj rang listi.

Turnir će biti održan u sportskoj dvorani Gimnazije “Vaso Pelagić”, koja će za ovu priliku dobiti sasvim novi izgled, kakav i zaslužuje jedan od najvećih sportskih događaja i  zasigurno najveći plesni spektakl u Brčko distriktu BiH, ali i Bosni i Hercegovini u cjelini, upotpunjen posebnim efektima, rasvjetom, binom, ozvučenjem, led ekranima, te voditeljima, sudijama i plesačima svjetskog nivoa.

Dvorana će za ovu priliku biti klimatizovana, a ulaz za publiku je besplatan.

Školu plesa “Mambo Brčko” i grad domaćin predstavljaće parovi Giacomo Lazzarini-Michelle Nazarenus  i  Isidora Cvijetić-Živojin Suvajac, koji pozvaju sve građane Brčkog, ali i drugih mjesta, da dođu u subotu u dvoranu Gimnazije, i uživaju u bajkovitom svijetu sportskog plesa.

Svečano otvaranje i defile učesnika planirano je za 19:00 časova.Pokrovitelj događaja je Vlada Brčko distrikta BiH.