Državno prvenstvo BiH u LA i ST plesovima i Gala veče 16. marta u Brčkom

218

Plesni klub „Mambo“ i grad Brčko će 16. marta 2019. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom biti domaćini Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u latino američkim i standardnim plesovima, kao i međunarodnog turnira pod nazivom „Brčko Gala Night 2019 – 3rd Edition“.

Osim najboljih sportsko plesnih parova iz BiH koji će se boriti za prestižnu titulu državnog prvaka BiH, na međunarodnom turniru Brčko Gala Night brčanskoj publici će se predstaviti sportski parovi iz sedam država.

Plesni klub „Mambo Brčko“najviše nade polaže u svoj sportsko plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, koji će se boriti za titulu Državnog prvaka BiH.

„Osim takmičenja parova, izuzetno velika konkurencija se očekuje i u kategorijama sportskih formacija i solo djevojaka. Naš klub, kao domaćin, imaće priliku da sa svojim podmlatkom (cicbanima, pionirima i juniorima) pokaže kvalitet i izbori se za što bolji plasman u konkurenciji učesnika iz klubova iz Srbije, Hrvatske, Grčke i drugih gradova Bosne i Hercegovine“, kažu u Plesnom klubu „Mambo Brčko“.

Važno je istaći da su sportske formacije Plesnog kluba „Mambo Brčko“ u kategorijama pionira i juniora aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, što je dokaz da se osim uspjeha na svjetskom nivou sportskog plesnog para Lazzarini – Nazarenus, dosta vremena, pažnje i rada posvećuje i mladim generacijama.

Domaćini očekuju dolazak oko 700 učesnika i najavljuju pravi spektakl u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

„Kvalifikacije počinju već od 09:00 časova ujutru, a svečano otvaranje manifestacije i finala po kategorijama su od 17:00 časova. Ulaz u dvoranu je besplatan, te pozivamo sve sugrađane i ljubitelje plesa i sporta da nam se pridruže 16. marta u dvorani Tehničke škole. Prošle godine ova dvorana je bila premala da primi sve ljubitelje ovog najljepšeg dvoranskog sporta, pa smo sigurni da će i ove godine mnogobrojna publika da napravi sjajnu atmosferu u dvorani i pomogne domaćinima, ali i učesnicima, da ovaj događaj prođe na vrhunskom nivou“, kažu u brčanskom plesnom klubu.

Sve ovo će biti preduveritira za 15. jun 2019. godine kada Brčake očekuje drugi po redu WDSF WORLD OPEN BRČKO CHAMPIONSHIP, zvanični turnir iz kalendara Svjetske sportske plesne federacije,  koji je prošle godine okupio oko 2.000 učesnika iz 31 države i bio zasigurno najveći sportski događaj koji je održan na teritoriji Distrikta.