Dvije osobe u kućnom pritvoru zbog nepoštovanja mjera izolacije

91

„Tokom proteklih 48 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zaprimili ukupno 38 prijava, izvršeno je ukupno 103 obilaska lica kojima su od strane Inspektorata Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 100 lica pronađeno na adresi stanovanja, dok tri lica nisu. Izvršena su 184 obilaska objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, dok su za tri lica uručeni prekršajni nalozi zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja, a dva lica su lišena slobode zbog krivičnog djela. Policija Brčko distrikta BiH je izvršila ukupno 66 pratnji za lica koja su prolazila kroz Brčko distrikt BiH na putu prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine,“ saopšteno je iz Policije.

U oblasti kriminaliteta izdvojen je događaj u kojem su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH slobode lišili dva lica zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje krivičnog djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” iz člana 222 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Riječ je o licima A.L. rođen 1995. godine nastanjen u Gornjem Zoviku i lice N.L. rođen 1995. godine u Tuzli nastanjen u Gornjoj Skakavi, a koji se nisu pridržavali mjera izolacije, odnosno nisu postupili po naredbama ili odlukama donesenim na osnovu propisa nadležnog tijela kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije.

„Oba ova lica zadržavaju se u kućnom pritvoru (izolaciji), a radi osiguranja provođenja mjere izvršeno je pečaćenje ulaznih vrata kuće i drugih pomoćnih otvora na obe lokacije“, saopšteno je iz Policije.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su licima Z.Š. rođenom 1985. godine u Brčkom, Z.M. rođenom 1987. godine u Brčkom i Z.Z. rođenom 1987. godine u Rašljanima, uručili prekršajne naloge zbog nepoštovanja naredbe o zabrani kretanja na području Brčko distrikta BiH u vremenu od 21.00 do 05.00 časova i počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postIzdavanje rješenja za osigurana lica FZO samo ukoliko je hitno
Sledeći postU Brčkom tri nova lica zaražena virusom korona