EBRD objavila tender za rekonstrukciju platoa u JP „Luka Brčko“

53

„Na zvaničnoj internet stranici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) objavljen je tender koji se odnosi na rekonstrukciju platoa na operativnoj obali rijeke Save u krugu JP „Luka Brčko“, u vrijednosti od 960.000 evra. Ovaj tender sastavni je dio strateškog projekta modernizacije brčanske Luke ukupne vrijednosti 10 miliona evra,“ izjavio je predsjednik Jedinice za implementaciju projekta „Luka Brčko“ Pero Gudeljević.

Međunarodni tender za rekonstrukciju platoa otvoren je do 26. januara 2021. godine i finansira se iz kredita EBRD.

U narednih nekoliko dana očekuje se objavljivanje i tendera za nabavku lučke dizalice, čija je procijenjena vrijednost tri miliona evra, a sredstva su obezbjeđena grantom iz Evropske unije.

„Tender za ostale radove u okviru ovog projekta biće objavljen u prvom kvartalu 2021. godine, do kada bi trebalo da bude prilagođena prostorno-planska dokumentacija Brčko distrikta BiH s ciljem dobijanja građevinske dozvole,“ rekao je Gudeljević.

Svi zainteresovani tender mogu da pogledaju na sljedećem linku:Construction of the Asphalt Plateau with drainage of rainfall at the Port of Brcko