Gafro komerc i Beba više u akciji podrške višečlanim porodicama

18

U sklopu aktivnosti kojima se oblježava šest godina rada i postojanja Udruženja “Beba više” provedena je i akcija darivanja višečlanih porodica sa područja Brčko distrikta BiH. Tri veš mašine, za tri porodice, donirala je i na adrese isporučila firma “Gafro komerc” iz Brčkog.

Tatjana Svitlica iz sela Pukiš kod Brčkog, majka je šestoro djece I kaže da im ovakva pomoć zaista mnogo znači.

“Suprug i ja živimo od dnevnice, od toga podižemo naše šestoro djece. Želim da se zahvalim donatorima na mašini, jer je stara već bila dotrajala”, kaže Tatjana.

Mašina za pranje veša uručena je i porodici Hakije Ribića u mjestu Gornji Rahić. On i njegova supruga su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a sami podižu troje djece.

“Supruga i ja smo nezaposleni. Vremena su takva kakva jesu. Zahvaljujem se Gafro komercu na donaciji koja će nam svakako dobro doći”, rekao je Hakija.

Treća mašina uručena je porodici Mrkonjić iz sela Dubrave kod Brčkog. Njihove, jedine trojke koje su rođene u Distriktu u protekloj godini, donijele su im mnogo radosti, ali i veša kojeg u velikom domaćinstvu treba prati svakodnevno, kaže Danijela Mrkonjić, koja je zahvalila na vrijednoj donaciji.

Siniša Gavranić, direktor Gafro komerca, rekao je da su ovakvim gestom željeli da iskažu svoju društvenu odgovornost i podrže natalitet u Distriktu Brčko.