Giacomo Lazzarini i Ornella Marretta pobjednici međunarodnog turnira u Čačku

123

Nakon pauze od godinu dana, zbog pandemije bolesti COVID-19, sportski ples se konačno vraća na svjetsku scenu.

Povoljna zdravstvena situacija u Srbiji, omogućila je da grad Čačak i Plesni savez Srbije proteklog vikenda budu domaćini najvećeg turnira u sportskom plesu koji je održan u poslednjih godinu dana u čitavom svijetu, a na kojem su učestvovali i članovi Sportsko – plesnog kluba “Mambo Brčko”.

“Na turniru, koji je održan u nedjelju, učestvovalo je više od 200 sportsko – plesnih parova iz 22 države svijeta. Plesni klub “Mambo Brčko” se predstavio sa tri sportsko plesna para, i to: u konkurenciji juniora Martin Tomičić i Lucija Eljuga, koji su se plasirali u četvrt finale u latinoameričkim i standardnim plesovima. Drugi plesni par koji je napravio izvanredan rezultat na ovom turniru je sportsko plesni par Lovro Peraković i Hana Grahovac, koji su se u glavnim kategorijama odraslih parova plasirali u polufinale standardnih i četvrtfinale latino-američkih plesova,” saopšteno je iz SPK “Mambo Brčko”.


Najuspješniji sportsko – plesni par brčanskog kluba Giacomo Lazzarini i Ornella Marretta pokazali su svoj neprikosnoveni kvalitet i u najjačoj kategoriji WDSF International open LA u konkurenciji 50 sportsko plesnih prova osvojili prvo mjesto.

“Bio je zaista odličan osjećaj ponovo vidjeti  na jednom mjestu toliki broj parova iz više od 20 država svijeta, a naš sportsko – plesni par je iz runde u rundu dokazivao svoj kvalitet, te započeo ovu takmičarsku sezonu sa izvanrednom rezultatom koji će im dati podstrek za naredne turnire i izazove,” ponosno ističu u Mambu.

Ponos kluba su i plesne latino – formacije Mamboline i Mambo team, koje su dan ranije, dakle u subotu, učestovale na ovom međunarodnom turniru u kategorijama solo i sportske grupe i formacije.

“S obzirom da je riječ o međunarodnom turniru, obe latino formacije su postigne odlične rezultate, odnosno okitile se srebrenim medaljama, što je izvanredan rezulat,” kažu u ovom uspješnom brčanskom sportsko – plesnom klubu.

Naredno takmičenje na kojem učestvuju članovi SPK “Mambo Brčko” biće održano u Zenici 13. juna 2021. godine.