Gradonačelnik uručio službene značke inspektorima

202

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je uručio 53 značke glavnim inspektorima, inspektorima i šefu Inspektorata Brčko distrikta BiH Damiru Bulčeviću.

U obraćanju prisutnima rekao je da je od suštinske važnosti da inspektori budu prepoznatljivi po svom profesionalizmu kao i odgovornosti za važan posao koji obavljaju.

„Ovo je simboličan čin uručenja prvih znački, ali ono što je za nas suštinski važno jeste da naši inspektori budu prepoznatljivi i po svom profesionalizmu, odgovornosti za jedan važan posao koji obavljaju. Takođe, nadzori i kontrola nad zakonitošću rada organa institucija Distrikta su svakako veoma važni. Ono što mi očekujemo od zaposlenih u inspekcijama prije svega jeste odgovornost u obavljanju svojih važnih poslova“, naglasio je Milić.

Azijada Ibrahimović, glavna inspektorica Odsjeka inspekcije poslovanja u Inspektoratu Brčko distrikta BiH, rekla je da se današnjim uručenjem znački podiže nivo i značaj Inspektorata.

„Inspektori vrše nadzor nad primjenom propisa iz devetnaest upravnih oblasti i nema nijedne oblasti koja nije pokrivena u Distriktu. Ovo je početak, a poslije toga slijede i uniforme za naše inspektore“, kazala je Ibrahimović.