Gradonačelniku uručen sertifikat Svjetske atletske federacije za status Vidovdanske trke

29

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić danas je u Gradskoj vijećnici od direktora Vidovdanske trke Borislava Đurđevića primio sertifikat kojim se potvrđuje bronzani status ove trke od strane Svjetske atletske federacije.

„To je veliko priznanje ne samo za organizatore već i za sam grad. Ovo je ne samo promocija grada Brčko, ne samo promocija ove trke, već i promocija atletskog sporta na prostorima BiH. Vidovdanska trka se nalazi u vrhu evropskog i svjetskog nivoa i zato je to za nas ne samo čast, već i obaveza da u narednim događajima ove vrste uložimo još veće napore”, rekao je gradonačelnik Milić.

Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević istakao je da je Vidovdanska trka uspjela i ove godine za 2020. godinu odbraniti svoj status kao član Svjetske atletske serije.

„Novo u svemu ovome je da je konačno formirana Svjetska atletska serija u koju su ušli najkvalitetniji organizatori svih atletskih takmičenja, ne samo trka, već i klasičnih mitinga, i iz ovog dijela svijeta tu se našla i Vidovdanska trka zahvaljujući predanom radu, velikom kvalitetu, odgovornosti kao i zasluzi svih gradskih službi. Svjetska atletika nama je već dala jedan novi zadatak i oni će u važnom sastavu na sljedećoj trci biti ovdje. Taj zadatak je da se borimo za srebrni i zlatni nivo i mislim da bi to trebalo biti kruna za narednih pet godina”, rekao je Đurđević.

Organizatori trke očekuju da će 27. juna sljedeće godine, zajedno s građanima i učesnicima trke, uz vatromet proslaviti osvajanje srebrne lige.