Gradsko KVIZ takmičenje 9. marta

35

Udruženje Stand-Up BH u subotu 09. marta 2019. godine u Omladinskom centru u Brčkom organizuje prvo Gradsko KVIZ takmičenje.

“Ovakva takmičenja su nešto sasvim novo u gradu. Iako je primarni cilj pružiti građanima priliku da se okupe kroz edukativnu i zabavnu aktivnost, ovo je ujedno i jedinstven način da se promoviše grad i da se spoje ljudi različitih interesa i generacija. Sigurno je i da će nas posjetiti i u kvizu učestvovati i gosti van okvira Distrikta”, kažu organizatori.

Događaj krasi i nagradni fond od 700 KM. Prvoplasiranoj ekipi će pripasti 400 KM, dok će ekipe koje zauzmu drugo i treće mjesto odnijeti sa sobom 200, odnosno 100 KM.

Pravo takmičenja imaju ekipe od najmanje dva, a najviše četiri člana. Učešće na takmičenju je besplatno za sve učesnike. Ekipe će na kvizu odgovarati na pitanja na unaprijed pripremljenim formularima. Sam kviz sastoji se od 50-ak pitanja podijeljenih u šest oblasti – opšta kultura, istorija, geografija, književnost, sport, film i muzika. 

“Pozivamo škole, udruženja i sve zainteresovane građane da se prijave na takmičenje. Na vama je samo da okupite dobru ekipu, smislite kreativno ime i naoružate se znanjem. Titula gradskog šampiona vas čeka!”, poručuju iz Stand-Up BH.

Prijave ekipa su otvorene do četvrtka 07. marta putem linka

https://goo.gl/forms/0fMr5qKd3f9QnTca2

Gradsko kviz takmičenje održava se u okviru obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH.