„Happy Kids Daycare“ – Dan očeva u prirodi

340

Dvojezični vrtić i produženi boravak “Happy Kids” u svom radu sa djecom prati preporuke programa i sistema koji čine da djeca budu što samostalnija u radu i obavljanju svih radnji primjerenih njihovom uzrastu, a ujedno da budu i funkcionalan član svoje male zajednice.

Inovativan i interaktivan odnos prema radu učinili su “Happy Kids” drugačijom ustanovom za brigu, vaspitanje i obrazovanje mališana od ostalih, jer se svakog mjeseca trude da organizuju neke specijalne događaje, koje će mališani pamtiti, u kojima će svi imati posebnu ulogu, a roditelji i vaspitači biti podrška.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokom ove sedmice, u kojoj se u brojnim zemljama obilježava Dan očeva, i “Happy Kids” mališani su zajedno sa svojim očevima na veoma zanimljiv način proslavili ovaj dan. Naime, u kompleksu Brezičke doline, organizovali su druženje sa tatama koje je uključivalo sportske aktivnosti i nadmetanja timova u nekoliko disciplina, igru u prirodi, druženje, šetnju i naravno roštilj.

Iako je mališanima svaki sat boravka u “Happy Kids” kući ispunjen, ipak su šetnje, obilasci znamenitosti, organizacija i institucija, druženje u prirodi i dr., događaji koji obogaćuju dječije znanje i odnos prema okolini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boravak na otvorenom, posebno u prirodi, višestruko pozitivno utiče na djecu, ali sigurno i na odrasle. Rezultati brojnih istraživanja pokazali su da nesputano i spontano igranje u prirodi poboljšava učenje, pamćenje, kreativnost i uopšte duševno blagostanje. Igranje u zelenilu donosi napredak i u međuljudskim odnosima. Učesnici bilo koje aktivnosti u prirodi postaju kooperativniji i tolerantniji, odnosno veseliji i spremniji za brojne izazove i zabavu.

Zato su i u “Happy Kids Daycare” mišljenja da je povezanost ljudi i prirode neodvojivi dio pravilnog rasta i razvoja, te koriste svaku priliku da na ovaj način pozitivno utiču na zdravlje mališana, poboljšanje međusobnih odnosa i njihovo srećnije odrastanje.

sponzorisani članak
facebook.com/happykids.brcko
J. J. Zmaja 48, Srpska Varoš, Brčko

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime