Humanitarna „Trka Djeda Mrazeva“ u ponedjeljak 30. decembra

62

Po uzoru na slične manifestacije koje se organizuju u regionu, u Brčkom će ove godine po prvi put biti organizovan sportsko-rekreativni događaj pod nazivom „Trka Djeda Mrazeva“, kažu u Trkačko – rekreativnom klubu „Majevica“, koji realizuje ovu manifestaciju.

„U pitanju nije trka u takmičarskom smislu riječi, već događaj koji ima za cilj da u ovim hladnim zimskim danima okupi i pokrene brčake. Trasa ove trke je u dužini od 1 km i kreće se centralnim gradskim ulicama, krenuvši od gradske fontane, nizbrdo pored prnjavorske česme, šetalištem pored Brke, i uzbrdo stepeništem Konačkog brda nazad do gradske fontane. Može se reći da ova trasa obuhvata najuži dio brčanske čaršije koja je u posljednjim godinama, zbog širenja gradske zone, prilično zaboravljena. Tim prije eto još jednog povoda za učešće u ovom događaju“, kažu organizatori.

Osim sportsko-rekreativnog karaktera, ovaj događaj ima i humanitarni karakter. Sav iznos od prikupljenih kotizacija biće preusmjeren za nabavku školskog materijala brčanskom osnovnoškolskom odjeljenju djece sa poteškoćama u razvoju.

„Trka Djeda Mrazeva“ startuje 30.12.2019. godine u 18:00h. Preuzimanje startnih paketa je od 17:00h na „Čarima zime“. Oni koji žele da učestvuju na trci trebalo bi da uplate kotizaciju u iznosu od 10,00 KM za pojedince, odnosno 20,00 KM za porodice, bez obzira na broj članova. Kotizaciju je potrebno uplatiti na žiro-račun „Trkačko-rekreativnog kluba Majevica“, br.: 572-236-00005429-42.

„Svi oni koji kotizacije uplate do 27.12.2019. godine u startnom paketu dobiće novogodišnju kapicu, startni broj i još po nešto. Oni koji se budu registrovali nakon ovog datuma, ili neposredno pred trku moći će uzeti učešće, ali organizator ne može garantovati pun startni paket.

Nakon trke, sve učesnike će sačekati topao čaj, medalja u obliku medenjaka i, naravno, fotografisanje sa Djeda Mrazom“ poručuju iz organizacije trke.