IPA turnir u odbojci za đake

40

“Sportom protiv droge” naziv je turnira u odbojci koji je organizovala IPA Brčko u sklopu manifestacije “Dani IPA-e u Brčkom 2019”, a u kojem su učestvovali učenici brčanskih srednjih škola.

Turnir je održan u sali JU Gimnazija “Vaso Pelagić”, a na turniru je učestvovalo 40 učenika iz JU Ekonomska škola, JU Tehnička škola, JU Poljoprivredna i medicinska škola i JU Gimnazija “Vaso Pelagić”.

“Glavni cilj ovog turnira je promocija pozitivnih aspekata bavljenja sportom i zdravog načina života, te prevencija ovisnosti. Saradnja s mladima, njihovim porodicama i školama ključna je za sprečavanje širenja narkomanije. Samo timskim radom možemo uticati da djeca usvoje zdrave navike života, da se bave sportom ili bilo kakvom fizičkom aktivnošću, samo da ne budu na ulici i ne posežu za tim porocima. Bilo je ovo jedno predivno druženje sa srednjoškolcima i njihovim profesorima”, rekao je medijima Milan Nikolić, predsjednik IPA RK Brčko.

Iako rezultat sam po sebi nije važan u ovom slučaju, prvo mjesto osvojila je ekipa JU Ekonomska škola, drugo mjesto JU Gimnazija “Vaso Pelagić”, treće mjesto JU Tehnička škola i četvrto mjesto JU Poljoprivredna i medicinska škola. Nakon turnira odigrana je revijalna fudbalska utakmica između profesora i predstavnika policije.