Iva Karišik: Sanjala sam da sam se vratila u Lavove

39

Iva Karišik je nova – stara košarkašica KK “Lavovi” Brčko.

Profesionalna je igračica i igra na poziciji plejmejkera. Ova “zlatna lavica” i član šampionske generacije KK “Lavovi” iz sezone 2020/2021. godine, u ponedjeljak je imala prvi trening sa prvim timom ženske seniorske selekcije. Prvi trening smo iskoristili i da porazgovaramo sa Ivom, na zadovoljstvo naših navijača i pratilaca.

Iva, nastupala si za Lavove u prošloj sezoni, dobro poznaješ ekipu, osvojile ste zajedno titulu šampiona Republike Srpske i ostvarile plasman u Premijer ligu BiH. Kakav je osjećaj vratiti se ponovo u Brčko?

Iva: Prvi utisak je da sam se vratila kući. Čim sam došla i ponovo vidjela djevojke, i osjetila tu atmosferu, imala sam onaj osjećaj u grudima da tu pripadam. Kada su me iz uprave kluba kontaktirali, bukvalno smo se sve dogovorili za par minuta i poslije nekoliko dana sam došla. Sada na treningu, osjećaj je kao da nisam ni odlazila, odmah sam se ponovo uklopila.

U prvom dijelu ove sezone igrala si za ekipu ŽKD “Ježica” iz Ljubljane. Kako je bilo u Sloveniji?

Iva: Pa, drugačije. Drugačiji su uslovi i sistem rada, drugačiji ljudi i iskreno nisam imala onaj osjećaj bliskosti sa članicama tima, koji sam ovdje imala, i koji bi trebalo da postoji u timu. Sada sam opet ovdje, kao i prošle godine došla sam na polusezoni. Očekujem da drugi dio sezone bude odličan, kao i prošle godine, i da izborimo opstanak u društvu najboljih bh klubova. To nam je cilj za ovu godinu, pa vidjećemo, ja ću dati sve od sebe, a znam da će i ostale djevojke.

Bilo je nekoliko promjena u klubu u periodu kada nisi bila ovdje, neke nove igračice su došle, pretpostavljam da si pratila šta se dešava?

Iva: Jesam, da. U suštini, mi se sve poznajemo, tako da tu nema problema, ali mi je drago što je ekipa pojačana.  Ono što njegujemo u ovom klubu jeste da podržavamo jedna drugu, da bismo dostigle zacrtani cilj. Ne može se u lošoj atmosferi ništa postići, a ovde srećom to nije slučaj, atmosfera u klubu je sjajna, jedan tim – jedna ekipa.

Sljedećeg vikenda igrate sa ekipom Leotara iz Trebinja. Koliko ih dobro poznajete?

Iva: Znam da su prilično promijenili sastav u odnosu na prošlu godinu. Međutim, mi ćemo da se fokusiramo na svoju igru i potruditi se da budemo što bolje. Ja baš jedva čekam utakmicu i jako sam motivisana.

Kažeš da si sanjala da si se vratila u Lavove?

Iva: Da, bukvalno sam sanjala (smijeh). Bila sam sa nekoliko djevojaka iz tima, nešto smo jele, bilo je tako stvarno kao sad što je stvaran ovaj naš razgovor, i kada me predsjednik kluba nazvao, pa ispalo je da je san bio neki znak. I sad sam opet tu.

Iva Karišik je rođena 19. februara 2001. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori. Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore i sada je ponovo Lavica. Prvi nastup ove sezone za “Lavove” ima u subotu, u dvorani Tehničke škole u Brčkom, gdje sa početkom u 18:00 časova, seniorska ekipa u okviru osmog kola Premijer lige BiH dočekuje ekipu “Leotara” iz Trebinja.

Prethodni postPolicija apeluje na oprez prilikom korišćenja pirotehnike
Sledeći postČeste vrste prodajnih prevara tokom praznika