Jasmina Pekić osvojila Grand prix festivala „Dječja mašta može svašta“ 2021

18

Grand prix festivala „Dječja mašta može svašta“ osvojila je Jasmina Pekić, učenica Pete osnovne škole iz Brčkog, koja se predstavila numerom „Telefonijada“, dok je prva nagrada za interpretaciju pjesme „Mocart“ pripala Robertu Mariću, učeniku Druge osnovne škole.

Na festivalu su i ove godine učestvovala djeca iz 15 brčanskih osnovnih škola, koja su pokazala svoj talenat kroz pjevačko, likovno i literarno umijeće, s obzirom da je prateći dio festivala takmičenje u literarnom i likovnom stvaralaštvu.

Mališani koji su nastupili na ovogodišnjem brčanskom muzičkom festivalu prošli su dvije audicije, a njih 20 je imalo priliku da se takmiči u dvorani Gimnazije, uz pratnju dječijeg hora IV OŠ koji vodi profesor Nihad Sitarević.

Posebnu čar festivalu dao je voditelj festivala Minja Subota, nekadašnji voditelj čuvenog „Muzičkog tobogana“ koji je iznjedrio mnoge danas poznate pjevače zabavne muzike. Minja je voditelj brčanskog dječijeg festivala od prvog takmičenja, odnosno već 17 godina, dok je direktor festivala Jovan Adamov.

„Ovo je veliko bogatsvo za ovaj grad i za mene lično. Kad se osvrnem ne mogu da vjerujem da je prošlo 17 godina. Nastalo je za to vrijeme toliko lijepih pjesama i toliko talenata koji su predstavljali ovaj grad na mnogim međunardonim takmičenjima. Ovo je muzički praznik i nešto što oplemenjuje i djecu i odrasle,“ rekao je Minja Subota.

Žiri festivala radio je u sastavu prof. dr Dragica Panić, prof. Sanela Bešić-Mujanović i prof. Lado Leš, a nagrade najboljima je uručio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.