Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata u oblasti izvozno orijentisanih sektora

42

GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) provodi dio EU4Business projekta koji je usmjeren na podršku razvoju u izvozno orijentisanim sektorima. Ukupno 4,5 miliona evra bespovratnih sredstava dostupno je za jačanje konkurentnosti firmi i uklanjanje poslovnih barijera.

Bespovratna sredstva su namijenjena za uvođenje inovacija, poboljšanje inovacijskih kapaciteta i digitalizaciju firmi, sa ciljem povećanja njihove konkurentnost na domaćem i stranom tržištu. Od toga, 1,5 miliona evra dostupno je za podršku pojedinačnim firmama u svrhu povećanja izvoza, stvaranja novih radnih mjesta i jačanja inovativnih kapaciteta.

Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za partnerstva u oblasti izvozno orijentisanih sektora objavljen je 2.7.2019. godine i traje do 30.8.2019. godine do 16.00 časova. 

Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za pojedinačna mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) je najavljen za novembar 2019. godine. Za izvozna partnerstva dostupno je 3 miliona evra bespovratnih sredstava.

Više detalja o javnom pozivu možete naći na internet stranici: