Javni poziv za učešće u projektu “Razvoj pčelarstva Brčko distrikta BiH”

214

Pčelarski centar Brčko, u okviru projekta “RAZVOJ PČELARSTVA BRČKO DISTRIKTA BIH” koji finansira Farma II (USAID/Sweden), raspisuje javni poziv za dodjelu grantova u pčelarstvu koji je namjenjen osobama mlađim od 40 godina, sa akcentom na žensku populaciju, kao i onima koji trenutno imaju manji broj košnica, a žele da povećaju broj društava da bi ostvarili podsticaj u poljopriverdi i uozbiljili svoje pčelarstvo.

“Sredstva koja su obezbjeđena za ovaj treći dio projekta iznose 35.000 KM, a pojedinac može maksimalno da dobije 4.000 KM, kažu u Pčelarskom centru.

Poziv obuhvata nabavku:

– novih košnica u dijelovima ili u cjelini

– nabavku pčelinjih rojeva i zajednica.

“Da bismo znali da su kandidati ozbiljni, za tražena sredstva kandidat participira sa 50% sredstava koja po potpisivanju ugovora o dodjeli granta uplaćuje na račun Udruženja “Golub”, koje je nosilac projekta razvoja pčelarstva u Brčkom. Realizaciju dodjeljenog granta kandidat bi trebalo da planira najkasnije do avgusta tekuće godine”, kaže Milan Dragičević, predsjednik UG „Golub“ Brčko distrikt BiH i rukovodilac Pčelarskog centra u Brčkom.

Poziv za konkurisanje po ovom javnom pozivu otvoren je do 20. maja 2019. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se na telefon +387 65 983 312 ili lično u Pčelarskom centru Brčko koji se nalazi na Željezničkoj stanici u Brčkom.