Jedno lice uhapšeno zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

112

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u ponedjeljak 27.07.2020. godine oko 17:00 časova, na osnovu operativnih saznanja u oblasti sprečavanja organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres lica N.K. rođenog 1998. godine.

„Tokom pretresa kod pomenutog lica je pronađen ukupno 31 paketić i jedna veća prozirna kesa, u kojima se nalazila biljna materija koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu “marihuana”. Izvršeno je preliminarno vještačenje i vaganje, te je utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi “marihuana” mase 124,314 grama,“ saopšteno je iz Policije.

Po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH izvršili i pretres kuće koju koristi ovo lice i tom prilikom je pas za detekciju narkotika pronašao predmete koji su služili za pakovanje opojne droge, koji su i oduzeti.

„Nakon kriminalističke obrade, lice N.K. je lišeno slobode, a protiv njega će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti podnesen izvještaj, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u policijskom izvještaju.