Još jedno lice iz Brčkog pozitivno na SARS-CoV-2

154

Iz Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH danas je saopšteno da je još jedno lice iz Brčko distrikta BiH pozitivno na korona virus.

“JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske obavijestio je Brčko distrikt BiH da je osiguranik Brčko distrikta BiH koji od ranije boravi u Banjaluci na liječenju, i koji je imao operativni zahvat, zaražen virusom korona. Riječ je o licu muškog pola, 1953. godište, koje se i dalje nalazi na liječenju u Banjaluci, sa teškom kliničkom slikom” saopšteno je iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Time je broj lica iz Distrikta oboljelih od COVID-19 povećan na 19, od kojih je 13 izliječeno.

“Danas ističe nadzorni period za 30 lica, a 455 ih ostaje pod nadzorom. Za 30 lica se čekaju rezultati”, navodi se u saopštenju.

Sanitarna inspekcija Inspektorata Brčko distrikta BiH, na graničnom prelazu Brčko – Gunja, u protekla 24 časa izdala je jedno rješenje o izolaciji za građanina Distrikta, i jedno za građanina Federacije BiH.

Svi putnici koji ulaze u BiH dužni su da se jave na besplatan broj telefona 0800 50 606 Pododjeljenju za javno zdravstvo.