Upitno klizalište ove sezone

256

Vlada Brčko distrikta BiH – Kancelarija za upravljanje javnom imovinom, raspisala je javni konkurs za davanje u zakup terena malih sportova Blatuša radi postavljanja mobilnog klizališta i to putem usmenog javnog nadmetanja, a na period od pet godina. Konkurs za podnošenje prijava je otvoren do 22.12.2017. godine, dok je usmeno javno nadmetanje za davanje u zakup sportskog terena Blatuša zakazano za 26.12.2017. godine.

Ukoliko ponuđač bude izabran, potrebno je najmanje tri dana da se pripremi ledena površina, te bi u tom slučaju Brčko moglo dobiti klizalište za Novu godinu. No, ukoliko ponuđač ne bude izabran, postavlja se pitanje da li ima smisla za ovu sezonu ponavljati konkurs, kao i zašto se ovako kasno krenulo u proceduru sa klizalištem?

Protekle četiri godine za instalaciju i održavanje mobilnog klizališta bilo je zaduženo JP “Komunalno Brčko”, a prošlogodišnja klizališna sezona trajala je od 20.12.2016. godine do 28.02.2017. godine. Klizalište je tokom nepunih dva i po mjeseca posjetilo oko 10.000 klizača, što dovoljno govori o tome da su građani Brčkog, a i susjednih opština, zainteresovani za ovu sportsku i rekreativnu aktivnost u gradu.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime