Još šest dana za prijave preduzeća iz Brčko distrikta BiH za grant sredstva za uvođenje inovacija

100

Agencija za razvoj preduzeća EDA je u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH, u okviru projekta SBA u BiH, raspisala javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u mala i srednja preduzeća (MSP) sa područja Brčko distrikta BiH.

Krajnji rok za dostavljane prijava je 15.4.2021. godine do 15:00 časova.

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti MSP sa područja Grada Banja Luka i Brčko distrikta BiH kroz proces uvođenja inovacija koji obezbjeđuje unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju.

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za ovaj javni poziv je 100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000 KM. Podnosioci prijava su dužni da obezbijede sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz sopstvenih izvora, u skladu sa smjernicama navedenim u Uputstvu.

Javni poziv sa Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na linku: Program za Brčko.

Javni pozivi su raspisani u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, koji finansira Švedska.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postVlada usvojila niz smjernica za izradu pravilnika o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti
Sledeći postPooštrene epidemiološke mjere u Brčkom od danas