JP „Komunalno Brčko“ dezinfikuje javne površine

130

U skladu sa zaduženjima koje je preduzeću dodijelio Krizni štab Vlade Brčko distrikta BiH na suzbijanju virusa korona (COVID-19), zaposlenici JP „Komunalno Brčko“ su tokom noći s četvrtka na petak (12./13. mart) dezinfikovali javne površine, ulice i trgove kako slijedi: parking ispred zgrade CIPS-a, površine oko Doma zdravlja, ambulanti u Rijekama, Grčici i na Trgu Pravde, površine oko zgrade Skupštine i Vlade, Vijećnice i plato ispred Fonda zdravstvenog osiguranja, te kompletan Bulevar Mira od pružnog prelaza u ulici Uzunovića do graničnog prelaza. Oprano je više od 14.000 metara kvadratnih, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

U noći s petka na subotu, zaposlenici RJ Čistoća dezinfikovali su pješačku zonu u centru grada, Konačko Brdo, ulicu Mehmedagića i Jevrejsku (strogi centar grada), zatim ulicu Reisa Dž. Čauševića od kružnog toka do graničnog prelaza, ulice Ive Andrića, Štrosmajerovu, Klostersku, Bosne Srebrne, Tina Ujevića, Studentsku i plato аutobuske stanice. Oprano je i dezinfikovano skoro 39.000 metara kvadratnih, kažu u JP „Komunalno Brčko“.

Prethodne noći radnici preduzeća su dezinfikovali površinu oko Doma zdravlja u Brčkom i gradskih ambulanti u Rijekama, Grčici i Ešu (Trg Pravde), zatim prostor oko područnih Zdravstvenih centara u Bijeloj, Maoči i Breziku, te ulicu 8. Mart u naselju Brčko Novo.

„Do sada je dezinfikovano više od 57.000 metara kvadratnih javnih, frekventnih, površina, a radovi na dezinfekciji se nastavljaju i noćas i dokle god bude postojala potreba, odnosno u skladu sa nalozima Kriznog štaba“, navodi se u saopštenju iz JP „Komunalno Brčko“.