JP „Komunalno Brčko“ napravilo tunel za dezinfekciju

74

Od danas, svi koji imaju potrebu da dođu na šaltere JP „Komunalno Brčko“, moraju prethodno da prođu kroz tunel za dezinfekciju, koji je instaliran ispred objekta gdje je ulaz u blagajnu preduzeća.

„Nacrt za izradu tunela smo dobili besplatno od firme koja je već proizvela i donirala tunele za dezinfekciju, a jedan od njih se nalazi ispred Doma zdravlja u Brčkom. Zahvaljujući ogromnom zalaganju naših zaposlenika iz Sektora za održavanje, te drugih službi, tunel je napravljen tri dana nakon dobijanja uputstva za uzradu i potrebnog materijala, i danas je pušten u upotrebu“, kažu u JP „Komunalno Brčko“.

Tunel je jednostavan za korištenje, mada na ulazu postoji i uputstvo za upotrebu, a njegova korist je višestruka.

„Na ovaj način brinemo o našim kupcima, a štitimo naše zaposlenike, koji, zbog prirode radnog mjesta, i u vrijeme borbe protiv širenja epidemije od zarazne bolesti uzrokovane virusom korona, moraju biti u kontaktu sa drugim licima“, kažu u javnom komunalnom preduzeću.

JP „Komunalno Brčko“ će staviti na raspolaganje Štabu za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH svoje kapacitete za izradu novih tunela, ukoliko za tim bude potrebe, a količinu i lokacije odrediće Krizni štab, saopšteno je iz ovog preduzeća.