JP „Komunalno Brčko“ organizuje online izložbu i takmičenje pasa

24

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ organizuje online izložbu pasa.

„Zbog pandemije bolesti COVID-19, naše preduzeće ni ove ni prošle godine nije bilo u mogućnosti da organizuje izložbu pasa mješanaca, kao što je to rađeno u periodu od 2012. – 2019. godine. Zato ove godine izložbu i takmičenje organizujemo putem facebook stranice. Prijave su otvorene od danas, 4. maja, do 20. maja 2021. godine. Glasanje će biti organizovano u periodu od 21. maja do 30. maja, a pobjednike u tri kategorije (mali, srednji i veliki psi) proglasićemo 31. maja,“ kažu u JP „Komunalno Brčko“.

Pravo prijave psa za učešće imaju svi vlasnici pasa sa područja Brčko distrikta BiH čiji psi su čipovani.

„Potrebno je da vlasnik na mail fbkomunalno@komunalno.ba ili u inbox facebook stranice jpkomunalnobrcko dostavi dvije fotografije (prednja strana i profil) u jpeg ili png formatu dobre rezolucije (okvirno 1.200×900 piksela) i podatke – ime psa, pol, veličina (mali, srednji, veliki pas), težina (okvirno koliko ima kilograma, ako nema tačan podatak), broj čipa, adresu vlasnika, kontakt telefon. Vlasnik može i da zatraži obrazac prijave putem facebook stranice i mail-a,“ kažu u JKP.

Svim učesnicima će putem e-maila biti dostavljene zahvalnice za učešće, a pobjednicima u tri kategorije – osvajačima najvećeg broja lajkova (prva tri mjesta), biće poklonjeni prigodni pokloni za ljubimce, koji će im biti dostavljeni po završetku takmičenja ili će ih moći preuzeti lično. U takmičenju će da učestvuju i psi koji borave u azilu kojim upravlja JP „Komunalno Brčko“.

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje.