Juniorke KK “Lavovi” bolje od ekipe “Bersellum” za 54 poena razlike

56

Utakmicom između KK „Lavovi“ Brčko i KK „Bersellum“ iz Turbeta startovala je nova sezona Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji.

„U utakmici koja je odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom viđena je dominacija brčanske ekipe, koja je, iako dosta mlađa od većine suparničkih ekipa u ligi, pokazala da će i ove sezone biti izuzetno konkurentna i protiv dosta iskusnijih i kvalitetnijih ekipa,“ kaže Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

Već polovinom prve četvrtine Lavice su došle do dvocifrene rezultatske prednosti koju su konstantno dobrom i efikasnom igrom tokom čitavog meča uvećavale za konačnih plus 54 poena razlike! Na kraju utakmice rezultat je glasio 74:20, po četvrtinama (28:8, 15:2, 8:8, 23:2). Priliku su dobile sve košarkašice na koje je trener Aleksandar Bližnjaković računao u ovom meču i svaka od njih je dala veliki doprinos za izuzetno važnu pobjedu na startu nove sezone Ženske omladinske lige BiH.

Najefikasnije Brčanke bile su kapiten Milica Đokić sa 20 postignutih poena, a pratile su je Jelena Lazarević sa 19 i Amila Smajić sa 12 postignutih poena. Nastupile su još: Adna Okić 2, Sara Đokić 9, Tamara Šarenac 5, Ana Đokić 2, Ksenia Vukić 2, Marija Starčević 3, Kristina Stupar, Anđela Bajević, Anastasija Dugonjić i Slavena Krkeljaš.

Naredne obaveze juniorsku selekciju Lavova u okviru Ženske omladinske lige BiH očekuju u decembru, na turniru koji će biti održan u Sarajevu protiv domaće ekipe „Play Off“ i ekipe „Zrinjski 2010“ iz Mostara, a kadetska selekcija, u okiru iste lige, meč ima već narednog vikenda na turniru u Tuzli, gdje će pokušati da dođu do novih prvenstvenih bodova protiv ekipa „Jumper“ iz Zenice i „Travnik“ iz Travnika.