Kadetkinje KK “Lavovi” druge na turniru u Zenici

29

U organizaciji KK „Jumper“ iz Zenice od 14. do 16. avgusta u Areni Zenica održan je 3. po redu međunarodni košarkaški turnir za mlade košarkašice pod nazivom „Ja sam košarkašica 2020“, koji je okupio veliki broj ekipa od predpionirske do juniorske konkurencije. Lavovi su ove godine nastupili sa kadetskom selekcijom i ostvarili izuzetno dobre rezultate. Sa ukupnim skorom od tri pobjede i jednog poraza kadetkinje brčanskog kluba su u konačnom plasmanu zauzele drugo mjesto.

„Prvog takmičarskog dana Lavice su upisale izuzetno ubjedljivu pobjedu protiv ekipe „Promo“ rezultatom 65:29, dok su u drugoj utakmici u neizvjesnoj završnici poražene od domaće ekipe „Jumper“ rezultatom 49:55. Superiornom igrom u nedjeljnim utakmicama upisane su još dvije sigurne i ubjedljive pobjede, što je bilo više nego dovoljno za odlično drugo mjesto na ovom izuzetno jakom i prestižnom turniru,“ kaže Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

U pobjedama protiv ekipe „Bersellum“ rezultatom 62:45, a posebno protiv „SEC Basketa“ 62:30, kao i prethodnog takmičarskog dana, viđena je izuzetno borbena, požrtvovana i prije svega timska igra košarkašica iz Brčkog, koja im godinama unazad donosi iuzuzetno dobre rezultate.

Za Košarkaški klub Lavovi na ovom turniru nastupile su: Milica Đokić, Amila Smajić, Jelena Lazarević, Adna Okić, Sara Đokić, Tamara Šarenac, Ksenia Vukić, Kristina Stupar, Ana Đokić, Marija Lukić, Anastasija Dugonjić i Marija Starčević. Trener: Aleksandar Bližnjaković.