Kiki Lesendrić i Piloti u Brčkom za Novu godinu

276

Za doček Nove 2019. godine u Brčkom nastupaju Kiki Lesendrić i grupa Piloti, najavio je danas gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

„S obzirom da se prošlogodišnji koncert, kada je nastupio Željko Samardžić, pokazao kao vrlo uspješan, i ove godine smo odlučili da organizujemo doček 2019. godine na otvorenom. Zahvaljujući određenim uštedama koje smo napravili u ovom budžetu izdvojili smo 30.000 KM za rok grupu Piloti, jednu od najpoznatijih rok grupa s prostora bivše Jugoslavije. Ja se nadam da će koncert biti uspješan i privući dosta ljudi iz Brčkog ali i drugih mjesta BiH, kao i okruženja“, rekao je Milić.

On je istakao da je cilj ove aktivnosti da preraste u tradiciju, ali i turistički događaj.

„Možemo vidjeti da Banja Luka, Sarajevo i mnogi drugi gradovi Bosne i Hercegovine od dočeka Nove godine prave i turistički događaj i trebamo razmišljati u tom pravcu. Naravno, na samom Trgu potrebno je uz to i obogatiti sadržaje, da bi ta novogodišnja noć zaista protekla u dobrom raspoloženju i privukla i ljude sa strane koji u svojim sredinama nemaju tako organizovan doček“, istakao je Milić.