KK “Lavovi” Brčko – upis novih članica – “Treniraj košarku, budi Lavica”

13

Košarkaški klub “Lavovi” Brčko poziva sve djevojčice 2007. godište i mlađe da se, ukoliko imaju interesovanja, upišu na treninge košarke.

“Prvih nekoliko treninga su besplatni i služe i nama i novim polaznicima, odnosno njihovim roditeljima, da se upoznamo, da svi zajedno procijenimo ili steknemo utisak da li tu ima ozbiljnog interesovanja i predispozicija za ovaj sport ili nema. Dešavalo se da na prvom treningu djeca ne znaju pravilno da drže loptu, a poslije da pokažu vrhunski rezultat. Dakle, ako ima zanimanja, interesovanja i želje za napredovanjem može daleko da se dogura. Naš klub je jedan od najboljih u Bosni i Hercegovini za rad sa mlađim kategorijama, a u prilog tome govore rezultati i osvojeni trofeji, kao i priznanaja lokalne zajednice. Mnogi naši košarkaši i košarkašice nastavili su karijere i školovanje u inostranstvu i vjerujem da svako ko je član ili bivši član, s ponosom izgovara rečenicu “Da, ja igram za Lavove! Ja sam Lavica!” itd.”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

Treniranje košarke pozitivno djeluje na rast, razvoj i sazrijevanje djevojčica sa više aspekata.

Osim što treniranje košarke kao sporta u periodu pubreteta i rane adolescencije pozitivno utiče na fizički razvoj djevojčica, blagotvorno utiče i na unapređenje cjelokupnog zdravlja, posebno na razvoj kardiovaskularnog, respiratornog i metaboličkog sistema. Dokumentovani su i pozitivni uticaji na razvoj bazičnih motoričkih sposobnosti, odnosno poboljšanje brzine i spretnosti, te sposobnost promišljanja, planiranja i realizacije zadatih akcija.

Dalje, osim pozitivnih uticaja na psihofizički i psihomotorni razvoj djevojčica, treniranje košarke doprinosi i stvaranju posebne vrste povezanosti sa saigračicama, izgradnju povjerenja, brige za druge, težnju i ostvarenje zajedničkih ciljeva, borbenost i zaštitničko ponašanje. To je svijet za sebe, u kojem je predanost timskom duhu na najvišem stepenu, a razumijevanje, tolerancija i odgovornost sastavni dio života i mimo treninga.

“U našem klubu njeguje se far-play u potpunom smislu te riječi. Mi smo jedna velika porodica, brinemo jedni za druge, bodrimo jedni druge, pomažemo se, cijenimo i poštujemo i zahvalni smo jedni drugima. Bez takvog timskog duha, ne bismo sigurno ostvarili ovakve rezultate – seniorke su prvakinje Republike Srpske i od ove sezone takmiče se i u Premijer ligi BiH, kadetkinje su prvakinje Bosne i Hercegovine, naš klub je tri puta proglašavan za Najuspješniji omladinski sportski kolektiv na području Brčko distrikta BiH, naše košarkašice članice su reprezentacija, naše igračice nastavljaju karijeru u drugim državama, iz drugih klubova djevojke rado prelaze kod nas, dakle imamo ono nešto što nas povezuje i svakodnevno se razvijamo i rastemo. Važno mi je da istaknem da ako je nekoj djevojčici koja ovo sada čita problem da se učlani to što se malo stidi ko će joj šta reći, jer ima želju da trenira, a ne razumije se u košarku, da to zanemari. Ohrabrujem djevojčice koje vole sport i košarku da se učlane u naš klub, jer i ne treba vam posebno predznanje, naši sjajni treneri, koji ujedno imaju i pedagoško znanje, sve će objasniti i naučiti vas, a možete dobiti samo podršku da uspijete u tome što želite”, ističe Vukadinović.

Košarkaški klub “Lavovi” Brčko osnovan je 2014. godine. Danas je jedan od najmasovnijih sportskih klubova na području Brčko distrikta BiH.

“Stoga pozivamo djevojčice da nam se pridruže i doprinesu da ispišemo još lijepih sportskih stranica o košarci. Čekamo Vas! Pridruži se i bud dio naše igre”, poručuju iz ovog kluba.

Sve informacije o upisu i terminima treninga zainteresovane djevojčice kao i njihovi roditelji mogu dobiti na broj telefona: 065 753 723 ili putem zvaničnih naloga kluba na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postDanas je Svjetski dan vida – oko 285 miliona ljudi u svijetu je slijepo ili slabovido
Sledeći postVečeras humanitarno izdanje predstave “Like, hate, subscribe“