KK Lavovi – Milica Đokić dobila poziv za seniorsku reprezentaciju Srpske i juniorsku reprezentaciju Srbije

43

Milica Đokić, kapiten seniorske, juniorske i kadetske ženske selekcije KK „Lavovi“ Brčko dobila je poziv od Košarkaškog saveza Republike Srpske i Košarkaškog saveza Srbije da nastupi za seniorsku reprezentaciju Srpske, odnosno juniorsku reprezentaciju Srbije. O tome su danas, između ostalog, na konferenciji za medije govorili kapiten Milica Đokić, predsjednik KK „Lavovi“ Brčko Boško Vukadinović i glavni trener kluba Aleksandar Bližnjaković.

„14. decembra u Banskom dvoru u Banjaluci održana je manifestacija Izbora najuspješnijih sportista Republike Srpske za 2021. godinu, u okviru koje je proglašeno i 10 najperspektivnijih mladih sportista među kojima je i naša Milica. To je veliko i respektabilno priznanje, tim više što je jedina iz košarkaškog sporta, računajući i mušku i žensku konkurenciju. Tim povodom i ministar porodice, omladine i sporta Vlade RS Sonja Davidović upriličila je prijem za mlade sportiste, među kojima je bila i Milica. Nakon toga stigli su pozivi za našeg kapitena, od Košarkaškog saveza RS da nastupi za seniorsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Srbije, na Košarkaškom saboru koji će se održati krajem decembra u Bijeljini, a potom i poziv Košarkaškog saveza Srbije da se priključi pripremama juniorske reprezentacije Srbije od 4. do 11. januara u Banji Koviljači, što je veliko priznanje i za Milicu i za klub u kojem je ponikla“, rekao je Boško Vukadinović, predsjednik KK „Lavovi“ Brčko.

Milica je već igrala za reprezentaciju Srbije, i to za kadetsku selekciju, sa kojom je nastupila na turniru u San Fernandu u Španiji i osvojila drugo mjesto.

„Nagrada koju sam dobila u Banjaluci imaće veliki uticaj na moj dalji rad i to je pokazatelj da neko zaista prati naš rad tokom čitave godine. Poziv za nastup u seniorskoj reprezentaciji Republike Srpske je prvi takav koji sam dobila, zanima me kako ću ja da se predstavim u toj reprezentaciji jer nikada do sada nisam igrala zajedno sa tim igračicama, ali nadam se da ćemo dobro da se uklopimo, jer predstavlja odličnu priliku za mene. Drago mi je naravno što sam dobila poziv i za juniorsku reprezentaciju Srbije. Ovo će opet biti jedno novo iskustvo za mene – promjena trenera, igračica, jer je potrebno neko vrijeme da se mi naviknemo jedni na druge i nadam se da ću i taj dio priprema odraditi na najbolji način“, izjavila je kapiten Milica Đokić.

Aleksandar Bližnjaković, glavni trener kluba, govorio je o Premijer ligi BiH, u kojoj se ženska seniorska selekcija kluba po prvi put takmiči ove sezone. Cilj ove sezone je ostanak u ligi, a da se radilo i radi na tome govori dolazak novih igračica prije početka sezone i povratak Ive Karišik u klub. Narednog vikenda Lavice putuju u Banjaluku na teren Orlova.

„Orlovi su ekipa za respekt, šampioni prošle sezone. Mi smo opet imali pauzu od 15 dana, koja nam vjerovatno neće doći dobro. Ekipa Leotara iz Trebinja nije mogla doći iz opravdanih razloga. Očekujemo jednu tvrdu, dobru utakmicu. Mi ćemo dati svoj trenutni maksimum. Naša ekipa je, ako ne najmlađa, onda među mlađima u ligi. Iva je ponovo došla u klub, igračica koja je prošle godine nosila naš dres. Imali smo nekih problema na toj pozicji i uspjeli smo se dogovoriti da dođe ponovo. Igra već u subotu i nadam se da će se dobro uklopiti i pomoći ekipi jer je skoro došla. U ponedjeljak nas već očekuje KUP utakmica protiv Mladog Krajišnika. Jeste da smo ih dobili u regularnom dijelu sezone, ali moramo da spremimo ekipu, a nemamo puno vremena, igramo utakmicu u subotu, pa u ponedjeljak, i vjerovatno ćemo imati zaostalu utakmicu sa Leotarom tokom sljedeće sedmice. 3. januara imamo ligašku utakmicu sa ekipom Konjica, tako da u 10 dana imamo četiri utakmice i pokušavamo da spremimo ekipu koliko je to moguće za ovaj predstojeći napor“, rekao je trener Bližnjaković.

Na kraju konferencije predsjednik kluba najavio je košarkaški turnir za mlađe kategorije pod nazivom „Košarka za prijateljstvo“, koji će u organizaciji KK „Lavovi“ Brčko biti održan 30. decembra u Tehničkoj školi u Brčkom. Na turniru će, osim Lavova, učestvovati i ekipe „Silver Kings“ iz Srebrenika, „Never Stop“ iz Donjeg Vakufa i „Radnik“ iz Bijeljine.

Prije turnira, muške selekcije predpionira i pionira ovog vikenda očekuju prvenstvene utakmice u Zvorniku, dok za ženske selekcije prvenstvo počinje na proljeće.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postNajkraćim danom u godini kalendarski počinje zima
Sledeći postYEP inkubator poslovnih ideja – u Brčkom podržana četiri poslovna poduhvata