Kompanija „Bili Brig“ d.o.o. otvorila poslovni objekat u Brčkom

349

Poslovni objekat površine hiljadu i sto metara kvadratnih otvoren je u Plazuljama na površini od oko četiri hiljade metara kvadratnih, a vrijednost investicije je 1,2 miliona KM. „Bili Brig“ d.o.o. osnovan je 1993. godine u Grudama, a bavi se uvozom, distribucijom i prodajom brendiranih pića. Svoje poslovnice osim u Brčkom ima u Sarajevu i Banja Luci i zapošljava 110 ljudi.

„Poslovnom jedinicom u Brčkom, koja zapošljava 25 osoba, pokrivamo sjeveroistočni dio BiH, snabdijevamo oko hiljadu i petsto kupaca, a prihod koji ostvarujemo po tom osnovu je 12 miliona KM ili 28% ukupnog prihoda firme“, rekao je Rosan Šimić, direktor d.o.o. „Bili Brig“.

Svečanim presijecanjem vrpce novi objekat otvorili su direktor Šimić i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je rekao da je ovim poslovnim potezom Bili Brig d.o.o. pružio šansu Brčko distriktu da se pokaže kao dobro poslovno okruženje.

Osim predstavnika gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, te predsjednika i potpredsjednika Skupštine kao i predstavnika drugih institucija Brčko distrikta BiH, svečanosti su prisustvovali i brojni predstavnici poslovne zajednice, poslovni partneri i zaposlenici kompanije.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime