Konferencija mladih POKRENI I PROMIJENI 5. jula

30

U organizaciji Savjeta mladih Brčko distrikta BiH i u okviru događaja Prvi susreti mladih Brčko distrikta BiH „Brčko – grad za nas“, u petak 5.7.2019. godine u Domu kulture u Brčkom sa početkom u 11:00 časova, biće održana konferencija o položaju mladih u Brčko distriktu BiH pod nazivom „Pokreni i promijeni“.

Namjera organizatora jeste da okupe sve relevantne aktere i predstavnike institucija Brčko distrikta BiH, omladinskih organizacija, krovnog tijela Savjeta mladih iz Distrikta, ali i iz Federacije BiH, Republike Srpske, Hrvatske i Srbije, te naravno mlade.

„Na Konferenciji će kroz panel diskusije, na kojima će da učestvuju značajne ličnosti za pitanja mladih, biti razgovarano upravo o temama i raspravljano o pitanjima od naročitog značaja za mlade, a koja se odnose na obrazovanje i zapošljavanje mladih, aktivizam i ono što je gorući problem i u Brčkom – odlazak mladih,“ kažu u Savjetu mladih.

Ujedno, na konferenciju pozivaju sve mlade ljude iz Brčko distrikta BiH da im se pridruže u diskusijama, razgovorima i pronalasku rješenja za pitanja i probleme mladih i automatsko predočavanje donosiocima odluka. Ulaz je slobodan. Mladi, imate priliku. Pokreni i promjeni!