Lavica Milica Đokić na pripremama reprezentacije Srbije

68

Kapiten ženske kadetske selekcije Košarkaškog kluba “Lavovi” iz Brčkog Milica Đokić, rođena 2005. godine, pozvana je na pripreme kadetske reprezentacije Srbije.

sdr

“Milica Đokić košarku trenira od svoje devete godine, a poziv od strane KSS predstavlja veliko priznanje i obavezu kako za nju lično tako i za KK Lavovi koji je odavno postao prepoznatljiv po kvalitetnom i posvećenom radu sa mlađim kategorijama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Odlične igre u dresu Lavova prethodnih sezona nisu prošle nezapaženo kod mnogih trenera širom Evrope, a poziv u reprezentaciju Srbije dolazi kao nagrada za sav uloženi trud prethodnih godina”, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović.

S ciljem provjere tehničko-taktičke sposobnosti košarkašica (2005. i 2006. godište), Košarkaški savez Srbije (KSS) organizuje pripreme za žensku kadetsku reprezentaciju Srbije, koje se održavaju u Banji Koviljači od 8. do 23. juna 2020. godine.

“Kao jedna od najtalentovanijih košarkašica u svom godištu u regiji Milica Đokić je sa pionirskom selekcijom Lavova prethodne sezone osvojila vicešampionsku titulu u prvenstvu Republike Srpske i proglašena je za MVP košarkaškog kampa u organizaciji Košarkaškog saveza Republike Srpske (KSRS)“, podsjeća Vukadinović.

Ove godine po kalendaru Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u planu je bilo održavanje kontinentalnog prvenstva za kadetkinje u Sarajevu, na kojem je trebalo da nastupi i reprezentacija Srbije. Međutim, zbog pandemije COVID-19, otkazana su sva evropska prvenstva za mlađe reprezentativne selekcije, te će biti održana tokom 2021. godine.