Lazzarini i Nazarenus novi državni prvaci BiH u LA plesovima

149

U Brčkom je juče, u organizaciji Plesnog kluba „Mambo Brčko“, održavno Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u latino-američkim i standardnim plesovima i Brčko Gala Night. Učestvovalo je oko 700 sportista iz 23 kluba iz sedam država.

Novi državni prvaci BiH u kategoriji odraslih su plesni par Plesnog kluba „Mambo Brčko“, odnosno kluba domaćina – Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, kojima je ovo ujedno bio prvi zajednički nastup i takmičenje kao plesnom paru.

„Veče je bilo sjajno, publika je bila fantastična, naši prijatelji, plesači, rekli su nam večeras da ovo nema nigdje kao u Brčkom, da publika ovoliko bodri takmičare i da bukvalno plešemo za publiku, ne za sudije, neka posebna energija je vladala u dvorani, što je sigurno doprinijelo tome da i mi budemo fantastični. Malo smo imali tremu, jer prvi put plešemo zajedno na turniru, s obzirom da tek odnedavno plešemo zajedno, ali vidimo da se sav trud isplatio, i možemo obećati da ćemo u junu ovde u Brčkom napraviti još veći spektakl“, kažu Giacomo i Michelle.

Lazzarini i Nazarenus osvojili su prvo mjesto i u kategoriji Gala Latin, dok su u kategoriji Gala Standard najbolji bili Tauke Turebekov i Sofia Imbondo iz Plesnog kluba „Uni Dance“ iz  Bratislave u Slovačkoj, a najbolji u kategoriji Gala Latin Show su plesni par Artur Posedkin i Patricia Herceg iz kluba „Spin“ Zagreb.

„Titulom koju su Giacomo i Michelle osvojili večeras, obezbijedili su i da Bosnu i Hercegovinu ove godine u maju predstavljaju na Evropskom prvenstvu u Parizu, a zatim u septembru na Svjetskom prvenstvu u Moskvi“, rekao je Dušan Radić, predsjednik Plesnog kluba „Mambo Brčko“.

Sala Tehničke škole u Brčkom tokom čitavog dana bila je puna, s obzirom da su se od jutra za što bolji plasman borili takmičari od cicibana, pionira, juniora, omladinaca, amatera, formacija, da bi pravi spektakl nastupio nakon ceremonije svečanog otvaranja od 18:00 časova kada su svu raskoš ovog sporta pokazali seniori.

„Takmičenje u Brčkom organizovano je u okviru obilježavanja Dana Distrikta, a ovom prilikom najavljujemo da će naš klub i grad 15. juna ove godine ponovo biti domaćin još jednom  velikom plesnom spektaklu „World Dance Sport Federation WORLD OPEN“ u latino američkim i standardnim plesovima. Riječ je o najvišoj kategoriji turnira iz kalendara Svjetske sportske plesne federacije (WDSF)“, kaže Radić.

Prošle godine na WDSF turniru u Brčkom učestvovalo je 2.000 sportista iz 31 države svijeta.