“Majevica trail” uspješno organizovan

90

U organizaciji Biciklističkog kluba Sv. Nikolaj iz Brčkog, na planini Majevici je organizovana i uspješno realizovana sportsko rekreativna manifestacija pod nazivom “Majevica trail”.

“Osnovni cilj ove manifestacije bio je okupiti sve – od amatera do rekreativaca i profesionalaca u atletici i planinarenju pod motom “Žurka je u prirodi”, kažu organizatori.

U podmajevičkom selu Gornji Zovik u planinarskom domu Sv. Bernard sportsko-rekreativna manifestacija okupila je oko 150 učesnika koji su bili podijeljeni u tri trkačke discipline. Staza je bila na sačinjena od ravnih, ali i dionica sa uzbrdicom, i manje pristupačnim dijelovima terena, te je fizička spremnost bila krajnje neophodna, a organizatori su se pobrinuli da staza bude sigurna, dobro obilježena i interesantna za učesnike.

“Osim trkačkog dijela, potrudili smo se da program bude još sadržajniji i obezbjedili smo djeci da posjete adrenalinski park, koriste zip line, da idemo u potragu za blagom, te smo organizovali i zabavu u planinarskom domu”, kažu u organizaciji “Majevica trail-a”.

“Održavanje ovakvih manifestacija od velikog je značaja kako za planinarsko društvo tako i za razvoj planinarskih sportova”, rekao je Ivo Marković, predsjednik Planinarskog društva “Granaš” Brčko distrikt BiH.

Majevica trail okupila je učesnike kako iz Brčkog, tako i iz ostatka zemlje ali i regiona. Svi oni ističu da je primarni cilj njihovog dolaska na ovaj događaj isključivo upoznavanje i druženje, ali i prigodne nagrade za najbolje trkače.

Osim BK Sv. Nikolaj, u organizaciji ovog događaja učestvovali su Civilna zaštita Brčko distrikta, Klub terenaca 4×4 i članovi mreže “Promoviši pozitivno”, uz pokroviteljstvo Vlade Brčko distrikta BiH.