Međunarodna “Vidovdanska trka” Brčko 2018 za dva dana – prijave od danas

177

Jedan od najvećih sportskih atletskih događaja na svijetu – 22. Vidovdanska trka Brčko 2018., biće održana u subotu 23. juna. Među prijavljenim takmičarima ove godine je i više od 20 učesnika Olimpijskih igara, što obećava odličan start i još bolju trku, kažu u organizaciji ovog sportskog događaja.

“Svi elitni takmičari koji će se pojaviti ove godine, ove sezone su u odličnoj formi i većina ih je ostvarila u proteklih 12 mjeseci svoje najbolje rezultate u karijeri. Tu će se naći i veliki broj nacionalnih šampiona i šampionki. Iz Evrope na Vidovdansku truku dolazi skoro sve najbolje što u ovom momentu Evropa ima. Njima će izuzetna konkurencija biti takmičari iz Maroka, Kenije i Etiopije,” izjavio je Borislav Đurđević, direktor trke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trka okuplja takmičare od najmlađeg uzrasta, odnosno beba, preko kategorija bubamara, cicibana, pionira, juniora, seniora i veterana.

“Novina je ove godine da će zajedno sa udruženjem paraplegičara biti organizovana i trka lica u invalidskim kolicima, a učešće na ovoj trci do sada je potvrdilo nekoliko desetina njih iz BiH i regiona,” rekao je zamijenk direktora Vidovdanske trke Miodrag Sedlarević.

Organizator je za sve kategorije pripremio oko 5.000 startnih paketa. Prijave za dječije uzraste kreću od danas, četvrtka 21. juna u Omladinskom centru, dok su prijave za 10 km i 2 km bile moguće i online do danas do 12:00 časova preko zvanične internet stranice trke (vidovdanskatrka.org).

Organizaciju Vidovdanske trke podržavaju sve javne gradske službe, a velika odgovornost da sve protekne u najboljem redu i u skladu sa planom je na volonterima trke, koji su se i ove godine prijavili u velikom broju da daju svoj doprinos realizaciji trke.

 

Organizatori 22. Vidovdanske trke upućuju molbu svim građanima da u subotu 23. juna poštuju režim zaustavljanja saobraćaja, kao i da u vrijeme održavanja takmičenja ne ometaju učesnike trke. Ujedno, pozivaju sve građane i putnike namjernike da u subotu od 16:00 časova dođu u centralni gradski park i bodre najbolje domaće i svjetske atletičare koji dolaze u Brčko zbog Vidovdanske trke.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime