Muzičkoj školi u Brčkom doniran klavir

52

Osnovna muzička škola Brčko dobila je donaciju u vidu nekorištenog pianina, marke Petrof, od gospođe iz Sarajeva koja nije htjela sa njen identitet bude objavljen, te medijima i nije predstavljen.

No, to je manje bitno, važnija je njena poruka “da je instrumente koji se ne koriste potrebno donirati muzičkim školama, da bi mlađi naraštaji imali priliku da se usavršavaju i rade na izgadnji svoje ličnosti kroz umjetnost i muziku“.

Između Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH i donatorke, potpisan je ugovor o donaciji. Donaciju su preuzeli i zahvalili se donatorki direktor Muzičke škole Jasmin Hasić i profesor Dragan Đokić.

Menadžment, zaposlenici i učenici škole se zahvaljuju donatorki, kao i Odjeljenju za obrazovanje i Odjeljenju za javnu bezbjednost, što su omogućili prevoz i prenošenje klavira iz Sarajeva do Brčkog i stavili ga na raspolaganje učenicima Osnovne muzičke škole Brčko, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Ovo je ujedno poziv svim ljudima dobre volje koji imaju muzičke instrumente, a ne koriste ih, da ih poklone i doniraju onima kojima će biti od koristi i važnosti.