Na Atletskom mitingu u Sarajevu Brčacima sedam medalja

102

U sarajevskoj Zetri proteklog vikenda održan je Atletski miting Sarajevo, sportska manifestacija koju je organizovao Atletski klub Sarajevo. Na mitingu je učestvovalo skoro 400 takmičara iz BiH.

Iz brčanskog Atletskog kluba CROSS učestvovalo je 16 takmičara, od kojih se sedam okitilo medaljama.

Zlatnim medalja okitili su se Anja Stević u disciplini bacanje vortexa u kategoriji cicibana i Omar Džanić u disciplini sprint na 60 m u kategoriji mlađih juniora. Srebrne medalje osvojili su Said Hodžić, mlađi junior koji se takmičio u sprintu na 60 m, Danis Avdić u kategoriji stariji juniori i Dajana Mijatović koja je trčala sprint na 60 metara u kategoriji mlađih pionirki. Bronzane medalje osvojili su Petar Novaković u disciplini bacanje vortexa u kategoriji pionira i Ognjen Simikić u skoku u vis.

“Ostali naši takmičari koji su se pokazali jako dobro na borilištu, ali je konkurencija bila bolja, su Đorđe Simikić bacanje kugle, Sara Tomić sprint 60 m, Sara Subotić 60 m prepone, Benjamin Kadrić sprint 60 m, Benjamin Topčagić vortex, Tea Knebl sprint 60 m, Aleksej Jovanović vortex, Nikolaj Stanić 60 m sprint, Danijela Perić 60 m sprint”, saopšteno je iz kluba.

Atletičare Cross sada očekuje dvoransko takmičenje koje će se održati u Beogradu.