Na Ficibajeru održana tradicionalna fišijada

158
Foto: BDCTV

Jedan od događaja koji je uvršten u ovogodišnji program manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet” svakako je i fišijada, koja se tradicionalno održava na brčanskom izletištu Ficibajer.

I ovogodišnja fišijada održavala se u organizaciji ribolovnog društva Ravne Tinja, na čiji poziv se odazvalo 20-ak ekipa, kako bi pokazali svoje umijeće u pravljenju ovog jela, Brčacima dobro znanog.

“Imamo 21 ekipu. Kriteriji su poznati, komisija je sastavljena iz tri udruženja: Ravne Tinja, SRU Smuđ i SRU Kečiga, pošto su ta tri udruženja u Savezu Brčko distrikta”, rekao je Mato Antić iz udruge SR “Ravne” Tinja.

Izletište Ficibajer privuklo je dosta građana toga dana a oni koji su se odlučili na takmičenje u pripremanju fiša bili su itekako raspoloženi da daju maksimum kako bi, možda, odnijeli prvo mjesto.

“Kao i svake godine mi smo tu, na ovom prelijepom mjestu, na našoj Savi. Ove godine smo doveli i posebnog kuhara iz Mađarske, da vidimo možemo li i mi jednom pobijediti. Ipak, nama je bitno druženje. Zato smo tu, da se družimo, kao i svi”, kazao je učesnik fišijade Denis Selimbašić.

“Najviše zbog druženja sam tu. I u mom kotliću se krčka nešto lijepo pa ćemo na kraju vidjeti šta će presuditi”, kazao je još jedan učesnik fišijade Saša Mičević.

Na kraju su se, ipak, svi specijaliteti pojeli a najbolji su, kao i svake godine, kući ponijeli pehare a zahvalnice svi koji su uzeli učešće u ovogodišnjoj fišijadi na Ficibajeru.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime