Na novom CT aparatu snimljeno 40 pacijenata

45

Gradonačelnik Esed Kadrić danas je posjetio brčansku Bolnicu povodom nabavke i stavljanja u rad CT aparata, o kojem se godinama pričalo i pisalo.

Izjavio je da se konačno ostvaruju napori koje su vlasti Distrikta preduzimale i da je ovo jedan od radosnih trenutaka za zdravstvo i osiguranike Distrikta.

„Oko četrdeset pacijenata već je imalo priliku koristiti usluge ovog veoma sofisticiranog aparata. Dobavljači su nas upoznali da se radi o veoma savremenom uređaju, koji će biti od velike koristi ljekarima u Brčkom i pacijentima. Takođe, upoznali smo se i s naporima i aktivnostima koji se vode oko izgradnje aneksa za smještaj magneta, kao i radovima na izgradnji parking prostora koji će omogućiti da se sav mirujući saobraćaj iz kruga Bolnice izmjesti, da bismo mogli osmišljavati neke nove sadržaje i stvarati uslove za izgradnju nekih nedostajućih objekata, poput zasebnog infektivnog odjeljenja, koje se, posebno u koroni, pokazalo neophodnim“, rekao je gradonačelnik Kadrić.

Prema njegovim riječima, tenderska procedura za nabavku magneta će se ponoviti te se očekuje da će u narednih nekoliko mjeseci brčansko zdravstvo imati i taj uređaj.

„Time ćemo zaokružiti posjedovanje svih neophodnih i najvažnijih aparata koje jedna bolnica treba da ima. Mi nastavljamo raditi na unapređenju zdravstvenog sektora i upravljanja kvalitetom liječenja naših osiguranika“, izjavio je gradonačelnik.

Direktor JZU „ Zdravstveni centar Brčko“ Nihad Šibonjić rekao je da je nabavljeni CT aparat jedan od pet najboljih u BiH.

„Aparat ima velike mogućnosti, razna snimanja i što je bitno aparat te snimke radi relativno brzo. Trenutno nema nikakvog čekanja na snimanje i sve što se indikuje snima se isti trenutak“, kazao je Šibonjić.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 30.8.2021. – 5.9.2021. godine
Sledeći postOdređen jednomjesečni pritvor za N.K.