Nagrađena Amina Ribić, studentkinja generacije Ekonomskog fakulteta u Brčkom

107

Student generacije 2019/2020. godine Ekonomskog fakulteta u Brčkom je Amina Ribić. Amini je danas šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović, na prijemu organizovanim tim povodom, uručio novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM.

Odjeljenje za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje učenike i studente.

„To je još jedan način priznanja za njen uspjeh, zalaganje tokom četverogodišnjeg studija, ali i srednjeg obrazovanja, u nadi da će svojim znanjem i kompetencijama doprinijeti i razvoju Brčko distrikta BiH. Nadamo se da će ovdje i ostati kako bi trudom i zalaganjem dala poseban doprinos u napretku ove lokalne zajednice“, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje.

Amina Ribić se zahvalila na vrijednoj nagradi i naglasila da je ovo dokaz da Brčko cijeni i da se ponosi ovakvim studentima.

„Jako sam zahvalna i sretna što grad prepoznaje naš rad i trud. Planiram ostati ovdje i ovdje se se i zaposliti. Upisala sam i master studije na istom fakultetu, smjer bankarski menadžment i marketing. Nadam se da ću sve svoje uspjehe vratiti i Brčko distriktu BiH“, kaže Amina.

Odjeljenje za obrazovanje, osim nagrađivaja najboljih đaka i studenata u ovoj lokalnoj sredini, takođe izdavaja sredstva za plaćanje studentskih domova širom BiH, kao i stipendiranje, svake godine, oko 400 stipendista tokom prvog ciklusa studija.