Nagrađeni učenici generacije brčanskih srednjih škola

38

Elma Žilić iz Ekonomske škole, Adisa Bajramović iz Gimnazije „Vaso Pelagić“, Marina Marković iz Poljoprivredne i medicinske škole i Stanko Lukić iz Tehničke škole u Brčkom  proglašeni su učenicima generacije 2018/2019. školske godine.

Tim povodom u Vijećnici ih je ugostio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i uručio najboljim brčanskim srednjoškolcima prigodne poklone tablet uređaje.

„Puna sam ponosa, na sebe, svoje roditelje i profesore koji su mi pomogli da dođem do ovog uspjeha. Upisala sam Fakultet medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, tako da se nadam da će mi ova titula pomoći da nastavim u ostvarivanju svojih ciljeva“, rekla je Adisa Bajramović, ističući da je predivan osjećaj biti učenik generacije

„Sve čestitke ovim mladim ljudima, profesorima, nastavnicima i roditeljima. Nadam se da ćemo vrlo brzo biti u prilici da čujemo i o drugim njihovim uspjesima“, rekao je gradonačelnik i istakao da je odnos vlasti prema mladima odnos prema našoj budućnosti.

„Onako kako se odnosimo prema mladima, ne samo simbolički, nego i u smislu konkretnih aktivnosti, takva će nam sasvim sigurno biti i budućnost. Riječ je o mladim ljudima koji će nastaviti školovanje, a na nama je da ovako uspješnim pojedincima, ali i svima drugima, obezbjedimo kvalitetne uslove za život. Cilj nam je da mlade zadržimo na ovim prostorima“, rekao je gradonačelnik.

Prijemu u Gradskoj vijećnici je prisustvovao i šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH Senad Osmanović.