Napravite sami sniježne pahulje od papira

834

Novogovišnji praznici su sve bliže i praznična euforija se osjeća svuda oko nas. Ukrašavanje kuće polako počinje – jelka, lampice, kugle, zvijezdice, svijeće, mašnice. Ukoliko razmišljate da ove godine unesete nešto novo u dekoraciju Vašeg prostora, predlažemo vam da sami napravite pahulje i to od materijala koje svi imamo u kući. Ovo može biti zabava za cijelu porodicu a pri tome ćete imati divne ukrase za vaš dom koji ne koštaju puno.

Sniježne pahulje su divan ukras za jelku, a ne zahtijevaju puno vremena ni novca da budu napravljene. Od materijala će Vam biti potrebno:

– nekoliko rolni od toalet papira ili kuhinjskih ubrusa
– makaze
– lenjir
– lijepak
– (ako želite) sprej u boji i šljokice

Korak 1.
Rolnu toalet papira izrežite na trakice širine 1cm. Broj rolni koje ćete isjeći zavisi od veličine pahulje koju pravite. Za pahulje koje smo mi pravili trebalo su nam 3-4 rolne.

Korak 2.
Dizajnirajte svoju pahulju. Prije nego počnete da lijepite trakice, neophodno je da osmislite svoju pahulju. Za pahulju koju smo mi pravili trebalo nam je 30 trakica.

Korak 3.
Za početak treba da napravite šestokraki centar. Uzmite 6 trakica i raširite ih po sredini. Zatim uzmite još 6 trakica i savijte ih na sredini. Savijene trakice stavite u sredinu svake raširene trakice i zalijepite tako da dobijete oblik kao na slici.


Korak 4.
Uzmite tri trakice, savijte ih na sredini i sastavite. Potrebno vam je 6 ovakvih komada, znači ukupno 18 trakica.

Korak 5.
Zalijepite sredinu vaše pahulje.

Korak 6.
Zalijepite svaki od krakova na središte vaše pahulje.

Korak 7.
Mi nismo obojili pahulju, ali ako želite, uzmite sprej u boji (bijela boja, kao i boja zlata i srebra su najčešće kombinacije, ali Vi svoju pahulju možete obojiti po Vašoj želji) i obojite svoju pahulju. Djeca najviše vole ovaj dio pa im omogućite da oni svojoj pahulji daju lični pečat.

Mi smo napravili još nekoliko pahulja u različitim oblicima.

Mi smo našu jelku okitili i drugim ukrasima od papira – važno je pustiti mašti na volju.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime